Kā aizsargāt sienas pret pelējumu un sēnītēm: 4 efektīvi risinājumi

Pelējums ir problēma, ar kuru ir saskārusies gandrīz katra saimniece. Visbiežāk tas parādās vannas istabā, kur ir liels mitrums, taču gadās, ka arī citās telpās var pamanīt “nepatīkamā viesa” klātbūtni.

Pastāv divu veidu pelējums: melnais pelējums un zilais pelējums. Abi var būt kaitīgi cilvēka veselībai, izraisot miega problēmas, alerģijas un pat klepu.

Parasti pelējumu izraisa šādi iemesli:

  • slikta apkure vai tās trūkums
  • slikta ventilācija
  • augsts gaisa mitrums
  • ūdens noplūde
  • nenoslēgts jumts

Ir četri efektīvi veidi, kā novērst pelējumu.

Mēs neapskatīsim īpašus ķīmiskus līdzekļus. Tie ir diezgan dārgi, un pēc dažiem no tiem dažas dienas nevar uzturēties telpā. Mēs piedāvājam jums veidus, ko izmantoja mūsu vecmāmiņu metodes. Dažkārt tie pēc efektivitātes neatpaliek no dārgiem un reklamētiem līdzekļiem.

Etiķis

Tas ir vienkārši. Noskrubējiet sienas ar skrāpi, tad ielejiet etiķi smidzinātājā, izsmidziniet uz pelējuma, uzvelciet cimdus un noslaukiet virsmu ar sūkli.

Ūdeņraža peroksīds

Ja kādu iemeslu dēļ nevarat paciest etiķa smaržu, iesakām izmantot peroksīdu. Lietošana ir tāda pati.

Lasi vēl: Baltāk par sniegu: kā ātri un viegli atgūt apģērba sākotnējo baltumu

Amonjaks

Šis līdzeklis ir piemērots nopietniem pelējuma traipiem. Atšķaidiet amonjaku ar ūdeni 1:1, apstrādājiet sienas, flīzes, visu, kas nepieciešams, pēc tam noslaukiet visu ar mitru flaneli un labi izvēdiniet telpu.

Soda

Pievienojiet tējkaroti cepamās sodas glāzei ūdens. Ar iegūto šķīdumu noslaukiet virsmas, uz kurām ir pelējums. Atstājiet visu uz 1 stundu, pēc tam noslaukiet ar mitru drānu.

Mēs ceram, ka mūsu padomi jums noderēs.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment